Mérföldkövek

Alapításától fogva töretlen fejlődés jellemzi vállalatunkat. Minden külső nehézség ellenére folyamatos fejlesztéseinkkel és az alkalmazott technológiáink szélesítésével állunk partnereink rendelkezésére.

Az egyre növekvő megrendelői igények és a bővülő termékportfóliónk megkövetelik, hogy a lehető leghatékonyabban végezzük mind a termelési, mind a vállalatirányítási feladatainkat. Ezt a hatékonyságot nem csak a telephely rendszeres bővítése és alkalmazottaink növekvő száma, de a partnereinktől kapott megtisztelő elismeréseink is bizonyítják.

Célunk, hogy eddigi tapasztalatainkat felhasználva haladjunk a megkezdett úton és továbbra is meghatározó partnerei lehessünk megrendelőinknek. Fontos számunkra, hogy termékeink a felhasználónál biztonságot és bizalmat keltsenek, jó használhatóságot, a komfort és az esztétika üzenetét sugározzák magukból.

1988 A kezdetek…

Vállalkozásunk a mai napig Fajsz község központjában álló családi házunk garázsában született. A kezdetekben családunk tagjai néhány dolgozóval együtt kis szériában mezőgazdaságigép-alkatrészeket, bútor vasalatokat gyártottak. A Magyar Suzuki esztergomi gyárának 1992-es indulásától első körös beszállítóivá váltunk.

1993 Cégalapítás: a már működő vállalkozás társasággá alakulása

A világ egyik legnagyobb autóipari vállalatával kialakult együttműködésünk során megismertük a japán munkakultúrát, hatékonyságot és KAIZEN-t, melyet saját termelésünk során is alkalmaztunk és tovább is fejlesztettünk.

Családunk az első és második generációt összefogva gazdasági társaságként folytatta tovább tevékenységét.

2001 Nagy lépés: új gyártelep - kisgépes csarnok

Kisgépes présüzem (épült 2001)

A megrendelések számának növekedése és a minőségi követelmények emelkedése halaszthatatlanná tette a teljes megújulást. Nagyrészt saját erőből Fajsz község határában lévő paprikaföldeken zöldmezős beruházásként egy 1 600 m2 alapterületű üzemcsarnokot és tárgyalókat, irodákat, öltözőket magában foglaló kétszintes központi irodaházat építettünk.

Az akkor a legmodernebb munkavédelmi, termelési és működési elvárásoknak megfelelő üzemcsarnokban ma kisebb teljesítményű présgépeink sorakoznak és két hegesztő teremben folyik a munka. Ugyanitt elkülönítetten végezzük a késztermékek ellenőrzését, minőségi vizsgálatát, szállításra előkészítését.

2004 Progresszív présüzem és raktárépület

Nagygépes csarnokElső csarnokunk három évig kielégítette termelőkapacitás igényünket, de követnünk kellett megrendeléseink volumenének változását, így elodázhatatlanná vált a bővítés. Mivel újabb földterületek vásárlásával módunk nyílt üzemi területünk növelésére, 2004-ben egy 700 m2 alapterületű, progresszív présgépeknek helyt adó üzemcsarnokot, 2005-ben pedig egy szintén 700 m2 alapterületű raktárépületet építettünk fel.

2007 Nagygépes présüzem és étkező

Újabb három esztendő után megvalósítottuk régi tervünket: felépítettük a 700 m2 alapterületű logisztikai raktárt és az 1 200 m2 alapterületű üzemcsarnokot. Itt kaptak helyet cégünk büszkeségei, a japán KOMATSU 200 tonna nyomóteljesítményű szervo présgépe, illetve az olasz ZANI SPA által igényeink szerint megtervezett és legyártott 300, 400 és 500 tonna teljesítményű sajtológépei. Ez utóbbira már alkatrész továbbító robotkarokat is felszereltünk.

A robot manipulátorok működéséről alább tekinthető meg a Flexman Robotics gyárunkban készített rövidfilmje.

Dolgozóink számára gyártócsarnokainkban pihenő és mellékhelyiségeket alakítottunk ki, de elodázhatatlanná vált egy központi étkező kialakítása is. Külön erre a célra vásárolt ingatlanon felépített melegkonyhás étkezőnk 60 fő kényelmes és kulturált napi étkezéséhez nyújt helyet.

2010 Robottechnológia bevezetése: hegesztőrobot csarnok - hegesztőrobot cellák

Kísérleti jelleggel még 2009-ben termelésbe állítottuk a REHM Kft. által gyártott YASKAWA MOTOMAN típusú hegesztőrobot berendezést, amely pontosabban, jobb minőségben és nem utolsó sorban hatékonyabban végzi el a tömeggyártásban készülő termékeink ponthegesztését.

A robottechnika bevezetése biztató eredményeket hozott, ezért dacolva a 2008-tól hazánkat és különösen az autóipart jelentős mértékben sújtó gazdasági válsággal, egy merész lépéssel felépítettük a 600 m2 alapterületű hegesztő üzemcsarnokunkat.

Az új épületben a REHM Kft. automata ellenállás hegesztői mellet további két új YASKAWA MOTOMAN hegesztőrobotot állítottunk a termelésbe. A 2013-as évben a már meglévő három mellé egy újabb robotot is üzembe helyeztünk.

2012 Csúcstechnológia: Daruzott ``ZANI`` csarnok - szerelési tevékenység

A japán KAIZEN fogalma annyit tesz: „folyamatos fejlesztés egy jobb jövőért” . Ezen elvet követve 2011-ben a legfejlettebb technológiát képviselő gyártócsarnok építéséről határoztunk. Terveink 2012 végére valósággá váltak: felépült egy 1 000 m2 alapterületű, 11 méter magas gyárépület, melyet az ott elhelyezett olasz présgép parkról „ZANI” csarnoknak neveztünk el.

A már meglévő, robot-manipulátorral felszerelt 500 tonna préserejű géppel együtt az újonnan vásárolt 400, 500, 630 és 1 200 tonna présteljesítményű ZANI présgépekkel nagyobb, bonyolultabb autóalkatrészek gyártására is képessé váltunk.

Terveink középpontjában további nagy teljesítményű és asztalméretű présgépek, továbbá robot-manipulátorok és transzfer berendezések beszerzése áll.

A gépeket a 12,5 tonna teherbírású futódaru valamint az alapba süllyesztett hulladékkihordó futószalagrendszer szolgálja ki.

A csarnok átadásáról itt tekinthető meg a CNC Média kisfilmje:

Szintén ebben az évtől vállaltunk bölcsőjében, Fajsz központjában még mindig működő telepünkön, a JOHNAN UK albeszállítójaként gyártjuk és szereljük össze a SUZUKI személygépkocsik elektromos hátsó ablakemelőjét.

Ez a technológiai lépcsőfok vállalatunk életében újabb kihívásokat és további fejlődési lehetőségeket rejt magában.

2015 Telephely bővítés - transzfer technológia

A nyolc esztendővel ezelőtt átadott étkezőt is magában foglaló épületünket látványos építészeti megoldásokkal közösségi térré fejlesztettük: helyet kapott egy rendezvényterem és cégünk történetét szemléltető kiállítás is.

A jelentős értéket képviselő gyártószerszámaink rendszeres karbantartása, gondozása és megfelelő tárolása biztosítja, hogy mindenkor a lehető leggazdaságosabban hibátlan termékeket állítsunk elő. Ennek alapvető feltételei a szakértő kezek és a szakszerű tárolás.

A fenti követelmények megvalósítása érdekében kezdtük felépíteni új raktárcsarnokunkat, melyben rendezetten és biztonságosan tároljuk gyártó szerszámainkat, eszközeinket és ezzel jelentős területek szabadulnak fel a gyártócsarnokainkban.

Nem az emberi szaktudás helyettesíthetésére, de a fizikai munka kiváltására és a folyamatos, hibamentes gyártás biztosítása érdekében két présgépünket is a ZANI SPA-val együttműködésben a NORDA SPA által szállított transzfer berendezéssel fejlesztettük tovább. A présgében az alkatrészeket gyártószerszámok között berendezés továbbítja, mely megsokszorozza a présgép hatékonyságát.