Cégünk bemutatkozó filmje

Minőségpolitika

Cégünk sajtolási, hegesztési és szerelési technológiával állít elő személygépjármű fém karosszéria elemeket.

A piac speciális elvárásának eleget téve EN ISO 9001:2015 (érv.: 2020.09.05.) és IATF 16949:2016 (érv.: 2020.09.05.) szerint tanúsított minőségirányítási rendszert működtetünk.

Partnereink által támasztott követelményeknek való megfelelés és minőségirányítási rendszerünk hatékonysága és folyamatos fejlesztése érdekében vállaltunk minden vezetője és dolgozója ismeri és betartja alábbi minőségpolitikai alapelveinket.

Vevőközpontúság

A vevőközpontúság kiemelt szerepet játszik szervezetünk sikeres működésében. A vevői igények maradéktalan kielégítésével kívánjuk elnyerni megrendelőink elégedettségét és megtartani bizalmukat.

Partnerkapcsolat

Beszállítóinkkal és vevőinkkel hosszú távú, kiegyensúlyozott és kölcsönösen előnyös partnerkapcsolat kialakítására törekszünk.

Határidők

A jövőbeni fejlesztéseinkhez megfelelő forrást biztosító árszinten értékesített termékeinket megbízható minőségben, határidőre szállítjuk partnereinknek.

Feladatunk

Elsődleges feladatunknak tekintjük a folyamatos fejlesztést, melyet a termék előállítási, logisztikai folyamatok optimalizálása, technológiánk valamint infrastruktúránk bővítése és a rendelkezésre álló erőforrások megfelelő kihasználása révén valósítunk meg.

Környezettudatosság

Az eredményes munkavégzés és dolgozóink elégedettsége érdekében egészség- és környezetkímélő technológiákat alkalmazunk és biztonságos, kulturált munkakörnyezetet biztosítunk.

Motiváció

A dolgozónk javára általunk kialakított motivációs rendszer kellő ösztönzést biztosít a hibák kiküszöbölésére és a minőségi munkavégzésre.

Partnereink

Alapvető célunk, hogy csak kiváló minőségű termékeket szállító alvállalkozókkal kerüljünk üzleti kapcsolatba. Ennek érdekében tervezzük és ellenőrizzük a beszerzést, beszállítóinkat rendszeresen értékeljük.

Magyar Suzuki Zrt.

Legjelentősebb partnerünk a Magyar Suzuki Zrt., melynek 1992-es indulásától kezdve TIER1 beszállítói vagyunk. Kezdetben csupán 14 féle alkatrészből évente 50 ezer darabot szállítottunk. Manapság viszont már a – nem csak Magyarországon méltán népszerű – Swift, SX4 S-Cross és VITARA típusokhoz közel 310 féle alkatrészből évi több mint 20 millió darabot gyártunk.

További partnereink és szakmai kapcsolatok

Közvetlen beszállítói kapcsolatban állunk a JOHNAN UK, a Kirchhoff Hungária Kft., a Titán’94 Kft., a Gestamp Hungária Kft., a KVJ Művek Zrt., a MATADOR Automotive Vráble a.s. és a Tower Automotive a.s. cégekkel.

Gyümölcsöző együttműködést alakítottunk ki az olaszországi ZANI SPA céggel, mely egyedi megrendeléseink alapján nagy teljesítményű és megbízható présgépeket gyárt részünkre.

Robotizálás, automatizálás és számítógép vezérelt hegesztőtechnológiánk fejlesztésében a REHM Hegesztéstechnika Kft., a Flexman Robotics Kft. és az olasz NORDA SPA berendezéseit megelégedéssel alkalmazzuk.

Tagjai vagyunk a Magyar Járműalkatrész Gyártók Országos Szövetségének, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának.

Alapító tagjai vagyunk a 2008 nyarán Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében létrejött „Hírös Beszállítói Klaszter” (HBK) elnevezésű érdekszövetségnek.

A magyarországi felelős családi vállalkozásokat összefogó, értékeinket közvetítő és érdekeik érvényesítését erősítő Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Közhasznú Egyesületbe (FBN-H) 2010 februárjában az elsők között léptünk be.

2850

Éves árbevételünk 2016 (eFt)

90

Gépparkunk (db)

99

Dolgozóink száma

10

Év beszállítója Suzuki

A Pata József Gépipari Kft. termelési kapacitásainak bővítése

A kedvezményezett cégneve: PATA JÓZSEF Gépipari Kft.

A beruházás neve: A Pata József Gépipari Kft. termelési kapacitásainak bővítése

A beruházás pályázati azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00120

A szerződött támogatás összege: 136.303.318,-Ft

A támogatás mértéke: 50%

A beruházás befejezésének dátuma: 2016.12.29.

A beruházás leírása:

PF 181 INVERTER párhuzamos löketű MFDC pont- és dudorhegesztő eszközök:
A berendezéssel jelentősen fejlesztettük kötőelem hegesztési kapacitásunkat.

CXTS 10t / 15,50 m egyfőtartós híddaru valamint 42m áramellátás és darupálya:
A berendezéssel a nagymérető présszerszámok és alapanyagok mozgatását végezzük.

Dupla karos Transzfer kiszolgáló rendszer a ZANI 1200T préshez,
Egy karos transzfer kiszolgáló rendszer a ZANI 500T préshez,
Egy karos transzfer kiszolgáló rendszer a ZANI 630T préshez,
A transzfer berendezések mintegy négyszeresére növelik gyártási folyamataink sebességét, továbbá jelentősen fejlesztik gyártókapacitásunkat és nem utolsó sorban enyhítik a munkaerő piacon tapasztalható hiány okozta nehézségeinket.

“Széchényi 2020”

A kedvezményezett cégneve: PATA JÓZSEF Gépipari Kft.

A beruházás neve: Termelési kapacitás bővítése a Pata József Gépipari Kft.-nél

A beruházás pályázati azonosító száma: GINOP-1.2.1-14-2014-00340

A szerződött támogatás összege: 99.976.032,-Ft

A támogatás mértéke: 35,1%

A beruházás befejezésének dátuma: 2014.12.01.

A beruházás leírása:

A támogatással megvásárolt ZANI ServoMaster 1200/2MB45-40 típusú présgép által biztosított nagyobb gyártóteljesítmény és kapacitás bővítés eredményeképpen egyidejűleg több présszerszámmal és fokozottabb nyomóerővel nagyobb méretű és pontosabban kivitelezett gépjárműalkatrészek gyárthatók.

“PATA JÓZSEF Gépipari Kft. technológia fejlesztési beruházása, GOP 2.1.1-11/B-2011-0006”

Projekt leírása:

Az infrastruktúrafejlesztést és eszközbeszerzést célzó projekt részben saját erőből, részben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül a komplex vállalti technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára kiírt pályázat révén az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A saját erőből és az elnyert támogatásból – további külső forrás bevonása nélkül – egy új ZANI AR 400/2MB30-25 ONE Press Model és egy új ZANI AF 500/2MB35-30 ONE Press Model típusú hidegen sajtoló présgépet vásároltunk, melynek kezeléséhez szükséges képzést szintén a fenti támogatásból biztosítjuk.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

MAG-Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
Cím: 1539 Budapest Pf.: 684; telefon: +36 40 200 617; fax: +36 1 465 8503; e-mail: info@magzrt.hu
Honlap: www.magzrt.hu és www.nfu.hu

“A PATA JÓZSEF Gépipari Kft. telephely fejlesztési beruházása, DAOP-1.1.1/E-11-2011-0013”

Projekt leírása:

Az összesen mintegy 200 millió forintos összköltségű beruházás saját anyagi forrásokból és 50%-ban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatásával és a DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közreműködésével az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Operatív Program keretén belül mikro-, kis- és középvállalkozások számára kiírt telephelyfejlesztést célzó pályázat révén az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A beruházás eredményként egy év alatt felépült egy 1 000 négyzetméter alapterületű, 11 méter magas gyártóépület és a hozzákapcsolódó, irodákat illetve szociális helyiségeket magába foglaló épületrész. A kedvezményezett a csarnokban fém autóalkatrészek préseléssel történő gyártását végzi, melyet ugyanezen projekt keretében beszerzett és az épületbe épített 12,5 tonna teherbírású futódaru valamint az alapba süllyesztett hulladékkihordó futószalagrendszer szolgál ki.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

PATA JÓZSEF GÉPIPARI KFT.
PATA JÓZSEF GÉPIPARI KFT.
Cím: 6352 Fajsz, Paprika u. 3.;
Telefon: +36 78 568-510; fax: +36 78 368-289;
E-mail: patakft@patakft.hu
Honlap: www.patakft.hu

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

DARFÜ DÉL-ALFÖLDI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÜGYNÖKSÉG NONPROFIT KFT.
Cím: 6726 Szeged, Közép fasor 1.-3.;
Telefon: +36 62 561-920; fax: +36 62 561-921;
E-mail: info@darfu.hu
Honlap: www.darfu.hu és www.nfu.hu

Profilunk

Profilunk

Társaságunk fő tevékenységi köre autóipari sajtolt és hegesztett karosszéria elemek gyártása fémmegmunkálással és felületkezeléssel, ezen belül is fém alkatrészek sajtolása, lyukasztása, kalibrálása, szétvágása, hegesztése és galvanizálása.

Minőségpolitika

Minőségpolitika

Színvonalas termelőeszközökkel történő minőségi termékek gyártásával hosszútávon kívánunk vevőinknek megfelelni, tulajdonosaink elvárásait teljesíteni, dolgozóink megélhetését biztosítani, Fajsz község javát szolgálni.

Mérföldkövek

Mérföldkövek

PATA JÓZSEF Gépipari Kft. technológia fejlesztési beruházása. Új Magyarország

Aktuális híreink

Cégünk bemutatkozó filmje