Családi vállalatunkat alapításától fogva töretlen fejlődés jellemzi. Folyamatos fejlesztéseinkkel és alkalmazott technológiáink szélesítésével biztosítjuk partnereink igényeinek való megfelelést.
Megrendelőink egyre magasabb technológiai szintet, minőségben alkut nem ismerő gyártó kapacitást és folyamatosan bővülő termékportfóliót várnak el tőlünk, melynek hatékonyságunk növelése mellett sikeresen meg is felelünk. Törekvéseink sikerét nem csak gyárunk, gépparkunk folyamatos bővítése és alkalmazottaink növekvő száma, de a partnereinktől kapott megtisztelő elismeréseink is bizonyítják.
Célunk, hogy már az 1993-as cégalapítást megelőző évektől kezdve megszerzett tapasztalatainkat felhasználva haladjunk a megkezdett úton és a magyar autóiparnak továbbra is meghatározó szereplője legyünk. Számunkra elsődleges szempont, hogy termékeink a felhasználókban biztonságérzetet és bizalmat keltsenek, a jó használhatóságot, a komfort és az esztétika üzenetét sugározzák magukból.

1988 A KEZDETEK…

Vállalkozásunk Fajsz község központjában álló családi házunk garázsában született. Kezdetekben családunk tagjai néhány dolgozóval együtt kis szériában mezőgazdasági gépalkatrészeket, bútor vasalatokat gyártottak.

1993 CÉGALAPÍTÁS: EGYÉNI VÁLLALKOZÁS TÁRSASÁGGÁ ALAKULÁSA

Az első és második generáció összefogva családi vállalkozásunk gazdasági társasággá alakult.
A Magyar Suzukival esztergomi gyárának 1992-es indulásától kezdve TIER1 beszállítóként kialakult kiegyensúlyozott együttműködésünk során megismertük a japán munkakultúrát, hatékonyságot és KAIZEN-t, melyet saját termelésünk során is alkalmaztunk és tovább is fejlesztettünk.

2001 NAGY LÉPÉS: ÚJ GYÁRTELEP MEGALAPOZÁSA

A megrendelések számának növekedése és a minőségi követelmények emelkedése halaszthatatlanná tette a teljes megújulást. Fajsz község határában lévő paprikaföldeken, túlnyomó részt saját erőnkből zöldmezős beruházásként egy 1 600 m2 alapterületű üzemcsarnokot, illetve kétszintes központi irodaházat építettünk.

Szintet lépve a már akkor is a legmodernebb munkavédelmi, termelési és technikai elvárásoknak megfelelő üzemcsarnokban kisebb méretű és teljesítményű présgépeinken illetve két hegesztő teremben már nagyobb kapacitással tudtunk alkatrészeket gyártani.

2004-2005 PROGRESSZÍV PRÉSÜZEM ÉS RAKTÁRÉPÜLET

Nagygépes csarnok

Új gyártelepünkön létesített első csarnokunk három évig kielégítette termelőkapacitás igényünket, de követnünk kellett megrendeléseink volumenének növekedését, így elodázhatatlanná vált a bővítés. További földterületek vásárlásával módunk nyílt üzemi területünk növelésére: 2004-ben egy progresszív présgépeknek helyt adó 700 m2 alapterületű üzemcsarnokot, majd 2005-ben egy szintén 700 m2 alapterületű raktárépületet építettünk fel.

2007 NAGYGÉPES PRÉSÜZEM ÉS ÉTKEZŐ

Újabb három esztendő elteltével megvalósíthattuk régi tervünket: egy 700 m2 alapterületű logisztikai raktárt és egy 1 200 m2 alapterületű üzemcsarnokot létesítettünk. Itt kaptak helyet cégünk akkori büszkeségei, a japán KOMATSU 200 tonna teljesítményű szervo présgépe, illetve az olasz ZANI SPA által igényeink szerint megtervezett és legyártott 300, 400 és 500 tonna teljesítményű prései.

A ZANI gépek kiszolgálására telepített robot manipulátorok működéséről alább tekinthető meg a Flexman Robotics gyárunkban készített rövidfilmje.

Dolgozóink számának növekedése arra ösztönzött minket, hogy egy központi étkezőt építsünk melyben melegkonyhás étkezőt rendezzünk be.

2010 ROBOTTECHNOLÓGIA BEVEZETÉSE: PONTHEGESZTŐ ROBOTCELLÁK

Még 2009-ben kísérleti jelleggel termelésbe állítottuk egy YASKAWA MOTOMAN típusú hegesztőrobotot. Hamar meggyőződhettünk arról, hogy az emberi erővel nehezen kezelhető alkatrészeken pontosabban, jobb minőségben és nem utolsó sorban hatékonyabban végzi a tömeggyártásban készülő termékeink ponthegesztését.

A robottechnika bevezetése biztató eredményeket hozott, ezért dacolva a 2008-tól hazánkat és különösen az autóipart jelentős mértékben sújtó gazdasági válsággal, egy merész lépéssel felépítettük a 600 m2 alapterületű hegesztő üzemcsarnokunkat, melyben automata ellenállás hegesztők mellet további két új YASKAWA MOTOMAN hegesztőrobotot állítottunk munkába.

2012 CSÚCSTECHNOLÓGIA: DARUZOTT „ZANI„ CSARNOK – SZERELÉSI TEVÉKENYSÉG

A japán KAIZEN elv annyit tesz: minden nehézség, kihívás magában hordozza a fejlődés lehetőségét is. Ezen gondolkodás módot követve, bízva a gazdasági válság utáni gazdasági fellendülésben 2011-ben egy még fejlettebb technológiát képviselő gyártócsarnok megvalósítása mellett döntöttünk. Terveink 2012 végére valósággá váltak: felépült az 1 000 m2 alapterületű, 11 méter magas gyárépületünk, melyet az ott elhelyezett olasz présgép parkról „ZANI” csarnoknak neveztünk el.

A már meglévő 500 tonna teljesítményű présünkkel együtt az újonnan vásárolt 400, 500, 630 és 1 200 tonna présteljesítményű ZANI berendezésekkel nagyobb, bonyolultabb autóalkatrészek gyártására is képesekké váltunk.

Terveink középpontjában további nagy teljesítményű és asztalméretű présgépek, továbbá robot-manipulátorok és transzfer berendezések beszerzése állt.

A gépeket a 12,5 tonna teherbírású futódaru valamint az alapba süllyesztett hulladékkihordó futószalagrendszer szolgálja ki.

A csarnok átadásáról itt tekinthető meg a CNC Média kisfilmje:

Szintén ettől az évtől vállaltunk bölcsőjében, Fajsz központjában lévő családi házunk melletti üzemünkben, a JOHNAN UK albeszállítójaként megkezdtük a SUZUKI Vitara és SX4 S-Cross személygépkocsik hátsó elektromos ablakemelőjének gyártását, összeszerelését.

2017 RAKTÁRKAPACITÁS BŐVÍTÉSE – TRANSZFER TECHNOLÓGIA

A 2007-ben átadott étkezőt is magában foglaló épületünket látványos építészeti megoldásokkal közösségi térré fejlesztettük. A merész formákkal kibővített épületben már egy tágas rendezvényterem biztosít kiváló környezetet a vállalatunk életében fontos eseményeknek.

A jelentős értéket képviselő gyártószerszámaink rendszeres karbantartása, gondozása és megfelelő tárolása biztosítja, hogy mindenkor a lehető leggazdaságosabban hibátlan termékeket állítsunk elő. Ennek alapvető feltételei a szakértő kezek és a szakszerű tárolás.

A fenti követelmények megvalósítása érdekében gyártó szerszámok raktározására 2015 – 2017 között felépítettük a futódaruval is felszerelt 680 m2 alapterületű raktárcsarnokunkat.

Nem az emberi szaktudás helyettesítésére, de a nehéz fizikai munka kiváltása és a folyamatos, hibamentes gyártás biztosítása érdekében két ZANI présgépünket a szintén olasz NORDA SPA által szállított transzfer berendezéssel szereltük fel, mely a présgében a gyártószerszámok között az alkatrészeket továbbítja, mellyel megsokszoroztuk présgépeink hatékonyságát.

Ebben az évben gépparkunkat is tovább bővítettük egy 630 tonna teljesítményű ZANI présgéppel.

2017 HIPA INVESTOR OF THE YEAR – SUPPLIER OF THE YEAR

A Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt működő, befektetésösztönzéssel foglalkozó menedzsment-tanácsadó Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency – HIPA) révén „Investor of the Year 2017 – Supplier of the Year” azaz az „Év Beszállítója 2017” díjjal ismerte el 30 éves családi vállaltunk 25 év alatt végzett autóipari alkatrész gyártó tevékenységét.

2019 TECHNOLÓGIAI UGRÁS: LÉZERVÁGÁS – ÍVHEGESZTÉS – ÉLHAJLÍTÁS – MÉLYHÚZÁS

Három évtizedes fennállásunk során szerzett tapasztalataink alapján felismertük, hogy a prés- és hegesztés technológián túl a személygépjármű alkatrészek gyártása kapcsán további fémmegmunkálási módok felé is nyitnunk kell.

Munkánk során egyre többször merült fel a fémlemezek vágással, hajlítással történő megmunkálása iránti igény, melyet vevőink is szorgalmaztak.
Hosszas tervezésünk eredményeként összeállítottuk egy új gyártócsarnok és újonnan beszerzésre kerülő berendezéseinek tervét, melyet alig egy év alatt – első sorban saját erőből, részben pályázati források igénybe vételével – sikerült is megvalósítanunk.

Az 580 m2 alapterületű, legmodernebb légcserélővel és 12 tonna teherbírású futódaruval felszerelt csarnokunkba két FANUC ponthegesztő robotcellát, egy FANUC ívhegesztő robotot, egy Salvagnini lézervágó egységet, valamint egy Salvagnini élhajlító gépet telepítettünk. Itt kapott helyet további négy új inverteres hegesztőberendezésünk és a minőség biztosítása érdekében ide helyeztük át a precíziós 3D mérő laborunkat.

Legjelentősebb partnerünk, a Magyar Suzuki Zrt. által ebben az évben gyártósoraira állított hibrid gépkocsijaihoz már ebben a csarnokban gyártjuk és szereljük össze az akkumulátor- és konvertertartókat, továbbá különleges szakértelmet, biztonságot megkövetelő nagy méretű karosszéria részegységeket.

Ezen speciális alkatrészek előállításához szintén ebben az évben beszereztük az első új Galdabini hidraulikus présgépünket, mellyel eddig általunk megfelelő berendezés hiányában nem alkalmazott présműveleteket is el tudunk végezni.

2020 MINŐSÉG ÉS PONTOSSÁG: CSOMAGOLÓ CSARNOK ÉS VÁLLAT IRÁNYÍTÁSI RENDSZER

Vállalatunk három évtizedes fejlődése során elért kapacitásnövekedés kedvező következményeként, termékeink napi szállításhoz történő csomagolásának helyet adó épületrészek elégtelennek bizonyultak.

A helyhiány már kockáztatta a késztermékek megfelelő időben és minőségben történő biztonságos útnak indítását célállomásuk felé.

Ezt a kockázatot az autóiparban megkövetelt feltételek biztosítása érdekében elemi érdekünk volt minimalizálni, ezért a COVID-19 világjárvány okozta hazai korlátozások alatt megvalósítottuk az 530 m2 alapterületű, mintegy 180 konténer tárolására alkalmas polcrendszerrel felszerelt csomagoló csarnokot, ahol az általunk újonnan gyártásba vett összetett és nagyméretű alkatrészeket konténerekbe helyezzük és kiszállításig tároljuk.

Az autóiparban megkövetelt pontosság, termékbiztonság és hibamentes alkatrészek értékesítése érdekében új mérési laboratóriumot alakítunk ki egyebek mellett az ívhegesztett alkatrészeink vizsgálatára.

A cégünk által ebben az évben sikeresen bevezetett egységes vállalatirányítási rendszernek köszönhetően a gyártástervezéstől a készletnyilvántartáson át a munkaügyi és pénzügyi területeket is átfogó naprakész nyilvántartás garantálja adataink, folyamataink biztonságát.

Szintén még ebben az évben két FANUC ponthegesztő cella beüzemelésével tovább fejlesztettük robotizált hegesztő technológiánkat és kapacitásunkat..